ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

You are here:

Τι είναι η ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική είναι μία αισθητική επέμβαση με επανορθωτικό χαρακτήρα και αφορά το σχήμα της μύτης , το οποίο μπορεί να :

 • Έχει κατασκευαστικές δυσμορφίες εκ γενετής ( ήβος, λοξή ή γαμψή μύτη)
 • Είναι δύσμορφο εξαιτίας κάποιας αποτυχημένης επέμβασης ή τραυματισμού

Εξισορροπεί τη μύτη σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου με διάφορες μεθόδους όπως:

 • Με την αφαίρεση του ήβου (καμπούρας)
 • Με την λέπτυνση των χόνδρων που σχηματίζονται στα ρουθούνια κ.λ.π

Δίνει λύσεις στην ίδια επέμβαση για όλα τα λειτουργικά προβλήματα αναπνοής ( όπως ρινικό διάφραγμα, ρινικές κόγχες).

Κάθε μύτη είναι ξεχωριστή και για να είναι οι αναλογίες φυσικές θα πρέπει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως είναι η ράχη και το κόκκαλο της μύτης να μη μειώνονται υπερβολικά.

Η φυσική σκίαση της μύτης από το εσωτερικό χείλος του φρυδιού έως την κορυφή πρέπει να είναι διακριτή ενώ η ρινοχειλική γωνία δεν πρέπει να είναι πολύ αμβλεία , για να μη φαίνονται τα ρουθούνια ανασηκωμένα.

Επίσης δεν πρέπει να υπάρχουν προεξοχές , εξογκώματα και βαθουλώματα στην επιφάνεια της μύτης.

Πότε μπορεί να εφαρμοστεί η ρινοπλαστική;

Θα πρέπει η ανάπτυξη του ασθενούς να έχει ολοκληρωθεί , οπότε συνήθως εφαρμόζεται κοντά στην ενηλικίωση του. Βέβαια, δεν υπάρχει ανώτερο όριο ηλικίας για τη διεξαγωγή της επέμβασης , συνεπώς , αν το επιτρέπει η υγεία του ενδιαφερόμενου , μπορεί να υποστεί ρινοπλαστική οποιαδήποτε στιγμή μετά την ενηλικίωση του.

Η επιτυχημένη ρινοπλαστική , εναρμονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και προσδίδει φυσική ομορφιά , νεανικότητα , ανανεωμένη και βελτιωμένη αυτοπεποίθηση.

Τι είναι η λειτουργική ρινοπλαστική;

Πολλές φορές η δυσμορφία στο σχήμα της μύτης επηρεάζει την αναπνοή και σε συνδυασμό με στραβό διάφραγμα και διογκωμένες ρινικές κόγχες προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, κεφαλαλγίες και ιγμορίτιδες.

Αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν να διορθωθούν με φαρμακευτική αγωγή . Απαιτείται ευθειασμός της μύτης εξωτερικά και εσωτερικά και ενίσχυση της στήριξης στην περιοχή των ρινικών βαλβίδων.

Επίσης ένα σοβαρό θέμα που περικλείεται στην έννοια της λειτουργικής ρινοπλαστικής είναι η κλίση του ακρορρινίου .

Μία γαμψή πτωτική μύτη δε διευκολύνει τη δίοδο του αέρα . Η διόρθωση γίνεται με τεχνικές συρραφής που στηρίζουν την κορυφή και κατάλληλα μοσχεύματα (extension), στο ρινικό διάφραγμα.

Τι είναι η αισθητική ρινοπλαστική;

Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με την μύτη με την οποία γεννήθηκαν ή παρατήρησαν ότι η μύτη τους αλλάζει καθώς μεγαλώνουν. Σε κάποιους άλλους ένας τραυματισμός άλλαξε άσχημα την εικόνα της μύτης και το γεγονός αυτό είναι που αλλάζει και όλη την ψυχολογία τους.

Ακόμα και μία μικρή επιδιόρθωση μπορεί να κάνει την διαφορά στην όλη αρμονία του προσώπου.

Η ρινοπλαστική είναι ένα έργο τέχνης που περικλείει τους νόμους της φυσικής και της δομικής μηχανικής ώστε να λειτουργεί τέλεια.

Οι αλλαγές που θα προταθούν από τον πλαστικό χειρουργικής προσώπου καθορίζονται από πολλούς παράγοντες όπως το ύψος του ασθενή, η ηλικία, το πάχος του δέρματος ,η εθνικότητα αλλά και το σχήμα του προσώπου , η κλίση του μετώπου , τα μάτια και το πηγούνι.

Το ζητούμενο είναι να επιτύχουμε μία φυσική μύτη και όχι μία μύτη που δείχνει χειρουργημένη.

Η φιλοσοφία της καλά μελετημένης μοντέρνας ρινοπλαστικής δεν είναι αφαιρετική όπως στο παρελθόν αλλά φροντίζει αλλού να λεπτύνει και να στενέψει τις ανατομικές δομές που είναι ογκώδεις και ταυτόχρονα να αυξήσει ή να ενισχύσει τις δομές που είναι αδύναμες , ώστε να έχουμε ομοιόμορφο αισθητικό αποτέλεσμα και κυρίως σταθερότητα στο πέρασμα του χρόνου.

Αξίζει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει μία τεχνική για κάθε στάδιο της ρινοπλαστικής που να ταιριάζει σε όλες τις μύτες. Πρέπει να θεωρήσουμε πλέον την κάθε επέμβαση απόλυτα εξειδικευμένη και στοχευμένη στο κάθε περιστατικό. Βασίζεται στη χειρουργική κρίση , τις γνώσεις και την επιδεξιότητα του χειρουργού.

Τι είναι η επανορθωτική ρινοπλαστική;

Η διορθωτική ρινοπλαστική είναι μία κατηγορία ρινοχειρουργικής η οποία διορθώνει προβλήματα που δημιουργήθηκαν από προηγούμενη επέμβαση ή προβλήματα που δεν διορθώθηκαν κατάλληλα.

Αναλαμβάνει τόσο αισθητικές όσο και λειτουργικές επιπλοκές από προηγούμενο χειρουργείο ή τραυματισμό.

Η διορθωτική και επανορθωτική ρινοπλαστική αποτελεί μεγάλο μέρος της χειρουργικής της κα.Κυπραίου εδώ και πολλά έτη. Με διορθωτικές επεμβάσεις σε χιλιάδες ιδιαίτερα δύσκολα περιστατικά. Η πρώτη στην Ελλάδα που εφάρμοσε και εφαρμόζει την ολική αποκατάσταση του χόνδρινου και οστέινου σκελετού της μύτης αλλά και του ρινικού διαφράγματος με μοσχεύματα πλευρικού χόνδρου . Μία μέθοδος στην οποία εξειδικεύτηκε στην Αμερική και εφαρμόζει στην Ελλάδα από το 2008.

Έχει μεγάλη εμπειρία , τεχνική επιδεξιότητα , εξειδικευμένες γνώσεις η οποία προέρχεται από χιλιάδες ώρες στις οποίες έχει αφιερωθεί στην εκτέλεση επιτυχημένων διορθωτικών ρινοπλαστικών τα τελευταία 15 έτη.

Ανοικτή Ρινοπλαστική: Χειρουργικό Πλάνο

Η ανοικτή προσπέλαση απαιτεί μεγαλύτερη αποκόλληση των μαλακών ιστών αλλά μας δίνει μοναδική άποψη των δομικών ιστών της μύτης, οδηγώντας σε ακριβή διάγνωση αλλά και χειρουργικούς χειρισμούς των ιστών με τα δύο χέρια.

Άλλα προνόμια της ανοικτής μεθόδου είναι η στερεοσκοπική όραση, ο έλεγχος της αιμορραγίας, η ακρίβεια στην τοποθέτηση των μοσχευμάτων και των συρραφών.

Τα μοσχεύματα strut, spreader, shield τοποθετούνται με άνεση και σωστό σχεδιασμό.

Η ανοικτή προσπέλαση ρινοπλαστικής προτιμάται από εξειδικευμένους ρινοπλαστικούς ιδιαίτερα για την άριστη διάπλαση του ακρορρινίου.

Ποια είναι τα συνηθισμένα προβλήματα που χρειάζονται επανόρθωση;

 • Μειωμένη προβολή (κοντή μύτη)
 • Κακή κλίση ακρορρινίου
 • Ασυμμετρίες ακρορρινίου
 • Υπερβολική στροφή προς τα επάνω
 • Αυξημένη προβολή κορυφής (απέχει πολύ από το πρόσωπο)
 • Μυτερή μύτη
 • Υπερβολικά στενή και χαμηλή ράχη
 • Συρρικνωμένη κορυφή με πλατιά ράχη

Κάθε ιδιαίτερο πρόβλημα στο σχήμα και την δομή της μύτης αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένες διορθωτικές τεχνικές. Η χρήση μοσχευμάτων από τον ίδιο ασθενή είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητη.

Η πηγή και η έκταση των μοσχευμάτων αυτών εξαρτάται από το περιστατικό.

Η σωστή αξιολόγηση, ο σχεδιασμός και η άρτια εκτέλεση της επέμβασης μας δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα λειτουργικά και αισθητικά και κυρίως με διάρκεια στον χρόνο.

Επέμβαση Αποκατάστασης Μύτης Με Μοσχεύματα Πλευρικού Χόνδρου

Η επιτυχημένη αποκατάσταση του οστεοχόνδρινου σκελετού της μύτης είναι θεμελιώδης στην επανορθωτική χειρουργική της μύτης.

Παρ ότι το χόνδρινο ρινικό διάφραγμα είναι το προτεινόμενο μόσχευμα, όταν είναι υπερβολικά τσακισμένο ή όταν έχει αφαιρεθεί σε προηγούμενη επέμβαση αναγκαζόμαστε να βρούμε εναλλακτικές πηγές.

Όταν για παράδειγμα χρειαζόμαστε αποκατάσταση στη ράχη μύτης μπορεί να απαιτηθούν μεγάλες ποσότητες μοσχευμάτων με κατάλληλο μήκος, πλάτος και όγκο.

Ποιες οι πιθανές πηγές μοσχευμάτων;

Από αυτά ο ωτικός χόνδρος δεν είναι ισχυρός και δεν έχει άφθονη ποσότητα για μεγάλες τροποποιήσεις.

Επομένως οι επανορθώσεις με ωτικό χόνδρο έχουν κίνδυνο να παρουσιάσουν εμφανείς ανωμαλίες με την πάροδο του χρόνου.

Τα μοσχεύματα οστού χρησιμοποιούνται μόνο γα αύξηση στο ύψος της ράχης μύτης και για καμία άλλη τροποποίηση του σχήματος π.χ στο ακρορρίνιο.

Επιπλέον επιδέχονται μικρές τροποποιήσεις στο σχήμα και συχνά παρατηρείται απορρόφηση οστού μετά το χειρουργείο.

Ο αυτόλογος πλευρικός χόνδρος είναι το υλικό επιλογής για την αύξηση του ύψους της ράχης μύτης αλλά και την αποκατάσταση του ύψους στην κορυφή μύτης και τη διάπλαση του ακρορρινίου.

Τα μοσχεύματα που μας δίνει λεπτύνονται, ώστε να έχουν κατάλληλο μήκος, πλάτος, όγκο εάν χρειάζεται ώστε να αποκατασταθούν όλα τα τμήματα της μύτης.

Θα χρειαστούμε μία μικρή τομή κάτω από το στήθος ώστε να λάβουμε χόνδρο από το 50 έως 70 πλευρό αναλόγως της εκάστοτε ανατομίας.

Θα πάρουμε ικανοποιητικό μήκος χόνδρου περί τα 3,5 εκατοστά και θα το τεμαχίσουμε σε πολλά λεπτά φύλλα. Εν τω μεταξύ θα έχει προετοιμαστεί η μύτη με ανοικτή προσπέλαση ρινοπλαστικής και προσεκτικές αποκολλήσεις των ιστών καθώς υπάρχει πάντα ουλώδης ιστός και συμφύσεις.

Όταν έχει προετοιμαστεί το πεδίο, θα αρχίσει η συναρμολόγηση των μοσχευμάτων και η σύνδεση τους με τους χόνδρους που έχουν πιθανά εναπομείνει από τις προηγούμενες επεμβάσεις.

Το στάδιο αυτό διαρκεί αρκετές ώρες ώστε να γίνει πλήρη κάλυψη στα κενά όπου υπάρχουν, να ισιώσει και να πάρει ύψος η ράχη, να βελτιωθούν οι ασυμμετρίες και οι παραμορφώσεις του ακρορρινίου, να διορθωθεί η στυλίδα και ότι άλλο απαιτείται ώστε να δημιουργήσουμε μία απόλυτα φυσική μύτη με κατάλληλο ύψος και κλίση ώστε να ταιριάζει και να δένει αρμονικά με το πρόσωπο. Τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα, τελείως φυσικά και έχουν διάρκεια στο χρόνο.

Οι στιγματισμένες και κατεστραμμένες μύτες τραβούν το βλέμμα του συνομιλητή και δημιουργούν τεράστια ψυχολογικά προβλήματα στον ασθενή. Με τη μέθοδο της ολικής αποκατάστασης δίνουμε τη λύση σε πολλά περιστατικά τα οποία ως τώρα είχαν αρκεστεί σε μέτρια έως απογοητευτικά αποτελέσματα.

Σμίλευση Ρινός Με Χρήση Αυτόλογου Λίπους (Τεχνική Mista)

Η επανορθωτική ρινοπλαστική με χρήση πλευρικού χόνδρου χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο λόγω της ανάγκης του πληθυσμού για αυξητική ρινοπλαστική και επομένως ανάγκη για πολλά υλικά μοσχεύματος για τη στήριξη της μύτης.

Η χρήση πλευρικού χόνδρου για την αυξητική ρινοπλαστική και τη ράχη ρινός είναι μαζί τέχνη και επιστήμη.

Η τέχνη αφορά τη σμίλευση του χόνδρου ή των χόνδρων ώστε να αποτελέσουν τη νέα ράχη ρινός και να στηρίξουν τα πλάγια τοιχώματα.

Η επιστήμη έχει σχέση με τη δομή των μοσχευμάτων και τη μεταξύ τους σύνδεση αλλά και με τον προϋπάρχον οστέινο σκελετό ώστε να ταιριάξει με τις επιθυμίες του ασθενούς.

Η εξασφάλιση της ελεύθερης αναπνοής είναι δεδομένη.

Η χρήση των μικροτεμαχιδίων λίπους στη ρινοπλαστική μας δίνει εξαιρετικές δυνατότητες για καμουφλάζ (κάλυψη) ενώ επίσης ευνοεί την επούλωση των ταλαιπωρημένων ιστών δέρματος και υποδόριου.

Χρησιμοποιώντας την τεχνική μικρολίπους (micro-fat) για την ενίσχυση των μαλακών μορίων, ο χειρουργός έχει την ικανότητα να διοχετεύσει τα τεμαχίδια λίπους σε ανοικτό χειρουργικό πεδίο αλλά και να προχωρήσει σε αυξητική των μαλακών μορίων όπως της κροταφικής περιτονίας.

Έτσι η τεχνική μικρολίπους έχει τεράστια δυναμική σε ευρύ φάσμα επεμβάσεων της αισθητικής και επανορθωτικής ρινοπλαστικής και του προσώπου.

Αναίμακτη Ρινοπλαστική

Τα ενέσιμα ενθέματα υαλουρονικού οξέος έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες για να διορθώνουν μικρές ατέλειες με μια πλαστική μύτης.

Όσον αφορά τη χρήση τους για το περίγραμμα της μύτης θα πρέπει να γίνει επιλογή των ασθενών.

Σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται η αναίμακτη ρινοπλατική;

 • Αυξητικής της ράχης μύτης
 • Διορθωτική για μικρά ελλείμματα τραύματος ή προηγούμενη ρινοπλαστική
 • Διόρθωση ασυμμετρίας ή μικρής κοιλότητας
 • Προβολή της κορυφής
 • Ομαλοποίηση ενός ρινικού ύβου (καμπούρα)

Ποια τα υπερ της αναίμακτης ρινοπλατικής;

 • Η διάρκεια των ενέσιμων εμφυτευμάτων είναι μικρή από 12 έως 18 μήνες
 • Το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο σε περίπτωση που δεν μας αρέσει
 • Τα αποτελέσματα είναι άμεσα την ημέρα της εφαρμογής
 • Δεν χρειάζεται νάρκωση ή νοσηλεία
 • Δε διακόπτει ο ενδιαφερόμενος την εργασία ή τις δραστηριότητες του

Ποιοι οι κίνδυνοι και περιορισμοί της αναίμακτης ρινοπλαστικής;

Τα ενθέματα δεν είναι μόνιμα και οι ασθενείς χρειάζεται να επιστρέφουν περίπου κάθε έξι (6) μήνες για επανεκτίμηση και θεραπεία. Η μη χειρουργική ρινοπλαστική δεν μειώνει το μέγεθος της μύτης, δεν στενεύει το πλάτος της μύτης, δεν στενεύει το ακρορρίνιο, δεν αντιμετωπίζει τη λοξή παρεκτοπισμένη μύτη. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος με την χρήση ενέσιμων υλικών για οίδημα, μελανιά ή ερυθρότητα.

Συνήθως χρησιμοποιείται υαλουρονικό οξύ καλής ποιότητας. Εάν χρησιμοποιήσουμε υδρόξυαπατίτη τα αποτελέσματα διαρκούν 12 – 24 μήνες. Καθώς το υλικό απορροφάται από το σώμα, το σχήμα της μύτης θα επανέλθει σταδιακά σε αυτό που ήταν πρώτα και αυτό ισχύει για όλα τα ενέσιμα υλικά.

Η χρήση μόνιμων υλικών όπως η σιλικόνη, δεν ενδείκνυται για τη μύτη γιατί συνοδεύεται από πιθανότητα φλεγμονών, κοκκιωμάτων και αντιδράσεων του δέρματος με πιθανότητα παραμορφώσεων. Μικρές διορθώσεις, αν θέλουμε να είναι μόνιμες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε τμήμα περιτονίας ή χόνδρου από τον ίδιο ασθενή.

Επικοινωνήστε με την ΩΡΛ Δρ. Αργυρώ Κυπραίου στην Αθήνα για να μάθετε τις τιμές (κόστος). Προσφέρονται χρήσιμες συμβούλες για γρήγορη ανάρρωση μετά την επέμβαση.

Συχνές Ερωτήσεις

Ανοικτή & Κλειστή Ρινοπλαστική: Πόσες διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να αλλάξουμε την εμφάνιση της μύτης . Ακούει κανείς για ανοικτή ή κλειστή ρινοπλαστική αλλά αυτό απλώς περιγράφει την προσπέλαση, δηλαδή πώς θα χειριστούμε το δέρμα.

Η ουσία όμως βρίσκεται από κάτω, στο χόνδρινο και οστέινο σκελετό, που αφορά το σχήμα της μύτης.

Η τεχνική θα καθοριστεί από τους ιδιαίτερους στόχους του κάθε χειρουργείου, την εκάστοτε ανατομία και την προτίμηση του χειρουργού.

Πότε μπορεί να εφαρμοστεί η ρινοπλαστική ;

Θα πρέπει η ανάπτυξη του ασθενούς να έχει ολοκληρωθεί , οπότε συνήθως εφαρμόζεται κοντά στην ενηλικίωση του. Βέβαια, δεν υπάρχει ανώτερο όριο ηλικίας για τη διεξαγωγή της επέμβασης , συνεπώς , αν το επιτρέπει η υγεία του ενδιαφερόμενου , μπορεί να υποστεί ρινοπλαστική οποιαδήποτε στιγμή μετά την ενηλικίωση του.

Θα έχω εξωτερικά ράμματα;

Τα ράμματα στο εσωτερικό της μύτης είναι απορροφήσιμα. Εάν υπάρχει εξωτερική τομή στη στυλίδα κι έχει λεπτά ράμματα, αφαιρούνται όλα την πρώτη βδομάδα μαζί με το νάρθηκα.

Πόσο καιρό θα πάρει ώστε το οίδημα της μύτης να υποχωρήσει;

Το αρχικό οίδημα θα κρατήσει περίπου 4-6 εβδομάδες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η μύτη θα έχει το επιθυμητό σχήμα αλλά σχεδόν πλήρης μείωση του οιδήματος θα γίνει περίπου στο πρώτο έτος.

Η εμπειρία και η επιδεξιότητα του χειρουργού, ο τρόπος που χειρίζεται τους ιστούς έχουν μεγάλη σημασία για το μετεγχειρητικό οίδημα.

Τι είδους πόνος υπάρχει μετά τη ρινοπλαστική;

Πολλοί ασθενείς περιγράφουν μπούκωμα κι ένα αίσθημα πιέσεως αλλά καθόλου πόνος μετά τη ρινοπλαστική.

Πότε αποκαθίσταται η αναπνοή;

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει οίδημα και εσωτερικά της μύτης μετά την επέμβαση.

Τις πρώτες 1-2 εβδομάδες δίνουμε πλύσεις με φυσιολογικό ορό και ειδικές κρέμες που βοηθούν στη γρήγορη αποκατάσταση της αναπνοής.

Γιατί στη ρινοπλαστική χρησιμοποιούνται μοσχεύματα; Ποια είναι αυτά;

Πολλές φορές χρειαζόμαστε στήριξη, αλλαγή στις κλίσεις των πτερυγιαίων χόνδρων του ακρορρινίου. Τα μοσχεύματα προέρχονται από το χόνδρινο διάφραγμα, το αυτί ή το πλευρό του ασθενούς. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στις διορθωτικές και επανορθωτικές ρινοπλαστικές και με τη βοήθεια τους κάνουμε ουσιαστική αναγέννηση της κατεστραμμένης μύτης. Η κα. Κυπραίου πιστεύει ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται υλικά από τον ίδιο ασθενή για τη διάπλαση της μύτης.

Ποια είναι η διαδικασία πριν από την επέμβαση;

 • Θα πρέπει να έχει γίνει μια συζήτηση ανάμεσα στον ενδιαφερόμενο και τον χειρουργό για να διευκρινισθεί τι πρέπει να διορθωθεί ώστε ο ασθενής να είναι ικανοποιημένος λειτουργικά και αισθητικά .
 • Ο χειρουργός θα προβεί σε μελέτη του χόνδρινου και οστέινου σκελετού της μύτης. Ύστερα , θα εξετάσει το ρινικό διάφραγμα και θα κάνει ενδοσκοπικό έλεγχο .
 • Η μύτη φωτογραφίζεται από διάφορες γωνίες και στη συνέχεια αυτές αποθηκεύονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μέσω προγράμματος , παρέχεται απεικονιστική πρόβλεψη του αποτελέσματος της επέμβασης.
 • Ο χειρουργός θα συλλέξει τα στοιχεία και με βάση την ανάλυση τους θα ορίσει το σχεδιαστικό κομμάτι της επέμβασης και θα αποφασίσει τις τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν για να εξασφαλισθεί το καλύτερο αποτέλεσμα το οποίο θα φαίνεται φυσικό.

Επιλογή του κατάλληλου χειρουργού

Βασικό κομμάτι μιας επέμβασης είναι η γνώση εξειδικευμένων τεχνικών . Η απόδοση όμως άριστου αποτελέσματος , εξαρτάται από τον ίδιο χειρουργό και τις δυνατότητες του. Στοχεύοντας λοιπόν στο καλύτερο ,ο αρμόδιος ιατρός , θα πρέπει να:

 • Είναι έμπειρος
 • Διαθέτει χειρουργική δεινότητα και αισθητική

Η επιτυχημένη ρινοπλαστική , εναρμονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και προσδίδει φυσική ομορφιά , νεανικότητα , ανανεωμένη και βελτιωμένη αυτοπεποίθηση.