ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ | ΠΡΙΝ / ΜΕΤΑ

You are here:

Η μετατραυματική ρινοπλαστική χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει προβλήματα που προέρχονται από ένα τραυματισμό μύτης και προκαλούν κακώσεις στο χόνδρινο ή τον οστέινο σκελετό της μύτης με προβλήματα λειτουργικά ή και αισθητικά.Υποψήφιοι για μια μετατραυματική ρινοπλαστική είναι όσοι έχουν χτυπήσει στη μύτη κατά τη διάρκεια των σπορ ή άλλων δραστηριοτήτων, είτε σε ατύχημα τροχαίο, πτώση αντικειμένου στη μύτη κλπ. Η μετατραυματική ρινοπλαστική μπορεί να απαιτήσει την αποκατάσταση διαφορετικών τμημάτων της μύτης και εξαρτάται από τη φύση του ατυχήματος.

Ο χειρουργός με εξειδίκευση στην πλαστική προσώπου θα εξετάσει τις καταστροφές που έγιναν στους χόνδρους, το δέρμα, τα οστά και το ρινικό διάφραγμα πριν σχεδιάσει το πλάνο της επέμβασης. Έτσι σε πολλά περιστατικά μια λοξή ή ηβώδης μύτη που προέκυψε, θα πρέπει να ευθειαστεί όπως και το διάφραγμα  εάν έχει κάταγμα, να διορθωθεί ώστε να ανοίξει η δίοδος του αεραγωγού. Ολά αυτά θα γίνουν ταυτόχρονα και συνδυαστικά στο ειδικό κέντρο λειτουργικής επανορθωτικής ρινοπλαστικής στα χέρια εξειδικευμένου και διπλωματούχου χειρουργού πλαστικής προσώπου.

Η διάρκεια μιας επέμβασης μετατραυματικής ρινοπλαστικής είναι από μία έως τρεις ώρες και εξαρτάται από το τραύμα. Από την έκταση της επέμβασης θα εξαρτηθεί και το είδος της νάρκωσης, με τοπικό αναισθητικό, μέθη ή ολική αναισθησία.

 

metatraumatiki rinoplastiki1
metatraumatiki rinoplastiki2
metatraumatiki rinoplastiki3