ΣΠΙΛΟΙ | ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ | ΟΥΛΕΣ

You are here:

Η διόρθωση των ουλών γίνεται για την καλύτερη κάλυψη αυτών. Η ένδειξη για μία διόρθωση μπορεί να είναι συγχρόνως κοσμητική και λειτουργική ανάλογα με την θέση που βρίσκεται αυτή.

Μια οποιαδήποτε ουλή ωριμάζει σε περίπου 12 μήνες αλλά σε κάποιες περιπτώσεις βελτιώνεται και λίγο αργότερα από μόνη της. Εάν όμως μία πρόσφατη ουλή προκαλεί σοβαρές παραμορφώσεις μπορεί να διορθωθεί νωρίτερα από 12 μήνες.

Ποιες είναι οι χειρουργικές τεχνικές που θα ακόλουθήσουμε για την διόρθωση των ουλών;

  • Απλή αφαίρεση.
  • Πλαστική W.
  • Γεωμετρική –σπαστή γραμμή.
  • Τοπικοί κρημνοί.
  • Ελεύθερα μοσχεύματα .

Δερμοαπόξεση και laser χρησιμοποιούνται  για τη βελτίωση της επιφάνειας της ουλής.

Τι είναι τα χηλοειδή  και οι υπερτροφικές ουλές;

Πρόκειται για μία ενοχλητική επιπλοκή στην διαδικασία της επούλωσης ενός τραύματος

Η ακριβής αιτία είναι άγνωστη όμως υπάρχει μία υπερβολική παραγωγή ινοβλαστών και ενοχοποιείται επίσης η βίαια η σύγκλειση του τράυματος καθώς επίσης και η κακή χειρουργική τεχνική.

Υπάρχουν τεχνικές αποκατάστασης των χηλοειδών  ουλών μέσω μίας νέας επέμβασης σε συνδυασμό με ενέσεις στεροειδών τοπικά.

Αναφέρονται θεραπείες με πίεση των ιστών ,μοσχεύματα και laser.

Πως γίνεται η διόρθωση ουλών και η δέρμo- απόξεση;

Η ιδανική ουλή πρέπει να είναι επίπεδη, λεπτή σε πλάτος, στο ίδιο επίπεδο με το γύρω δέρμα και να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος της περιοχής.

Θα πρέπει να είναι παράλληλη με τις γραμμές ελαστικότητας του δέρματος και τοποθετημένη κατάλληλα στις υποομάδες διαχωρισμού του προσώπου.

Όλα τα παραπάνω έχουν σχέση με την ιδανική επούλωση και κάλυψη της ουλής.

Η δερμοαπόξεση βελτιώνει την εικόνα της ουλής αφαιρώντας τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος και προκαλώντας ανάπλαση με δημιουργία κολλαγόνου.

Ιδανικά εφαρμόζεται 6 – 8 εβδομάδες μετά το τραύμα.

Ενδείξεις:

ουλές ακμής

ουλές από τραύμα

ουλές από χειρουργική επέμβαση

λεπτές γραμμές και ρυτίδες

φωτογήρανση

 

Πως γίνεται η αποκατάσταση σπίλων;

Σπίλοι – κύστεις –  καλοήθεις όγκοι

Η αφαίρεση σπίλων στην περιοχή κεφαλής προσώπου τραχήλου είναι πολύ συχνά απαραίτητη για αισθητικούς λόγους  αλλά και για ιστολογική εξέταση μίας ύποπτης προϋπάρχουσας ή πρόσφατης συσσώρευσης μελανοκυττάρων.

Η αφαίρεση γίνεται με τοπική αναισθησία σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου.

Η εκτίμηση του κενού που θα μείνει και ο σχεδιασμός της σύγκλεισης έχουν προηγηθεί.

Ο προσανατολισμός (της ελιάς ) του σπίλου ή μορφώματος που αφαιρέθηκε είναι απαραίτητος έτσι ώστε εάν προκύψει πρόβλημα μετά την ιστολογική εξέταση , να γνωρίζει ο χειρουργός πώς ακριβώς θα προχωρήσει.

Το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι άριστο εάν ο χειρουργός γνωρίζει πώς να τοποθετήσει τις τομές του επάνω στις φυσικές γραμμές του προσώπου.