Ωτοπλαστική χωρίς τομή από τη Δρ. Αργυρώ Κυπραίου. Δοκιμάστε τη πρωτοποριακή μέθοδο και πείτε τέλος στα πεταχτά αυτιά!

Ωτοπλαστική χωρίς τομή
από την Δρ. Αργυρώ Κυπραίου

Τέλος στα Πεταχτά Αυτιά
Μία νέα πρωτοποριακή τεχνική κάνει εφικτή την ωτοπλαστική για τη διόρθωση της προβολής των αυτιών χωρίς τομές και ουλές.

Τα «αφεστώτα ώτα», ευρέως γνωστά ως πεταχτά αυτιά, είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ανθρώπων. Συγκεκριμένα ένα 5-7% του παγκόσμιου πληθυσμού γεννιέται με πεταχτά αυτιά. Οι παλαιότερες «λύσεις» που ήθελαν τις μαμάδες να φοράνε κορδέλα στα παιδιά τους για να ισιώσουν τα αυτάκια τους, γνωρίζουμε πλέον καλά πως δεν μπορούν να δώσουν αποτέλεσμα και η αλήθεια είναι πως η έντονη προβολή του πτερυγίου του αυτιού προς τα μπροστά μπορεί να πλήξει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία ειδικά των μικρών παιδιών στο σχολείο, που δέχονται έντονα πειράγματα από τους συμμαθητές τους. Αλλά και σε μεγαλύτερη ηλικία, ιδίως οι άνδρες, αισθάνονται ιδιαίτερα άσχημα για την εικόνα των αυτιών τους, όταν αυτά πετούν προς τα μπροστά. Η λύση είναι μία, αυτή της ωτοπλαστικής. Όμως σήμερα, μία ακόμη πιο εξελιγμένη τεχνική ωτοπλαστικής δίνει τη δυνατότητα να λύσουμε το πρόβλημα των πεταχτών αυτιών χωρίς τομές και ουλές.

Τι πρέπει να ξέρω

Η ωτοπλαστική, όπως καλά γνωρίζουμε, είναι η επέμβαση εκείνη που διορθώνει την εικόνα των πεταχτών αυτιών σε αγόρια και κορίτσια και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάθε ηλικία, ενώ αρκετοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως πρέπει να πραγματοποιείται ακόμη και πριν το παιδί πάει σχολείο, ώστε να μην αντιμετωπίσει φαινόμενα bullying στη συνέχεια. Ο χειρουργός με την ωτοπλαστική έρχεται και αντιμετωπίζει τα προβλήματα εκείνα που αφορούν στη διάπλαση του πτερυγίου των αυτιών μας και στα οποία οφείλεται η προβολή προς τα έξω. Στην κλασσική προσέγγιση ωτοπλαστικής πραγματοποιείται μία τομή στην πίσω πλευρά του αυτιού μέσα από την οποία ο χειρουργός διορθώνει το πρόβλημα και αφαιρεί την περίσσεια δέρματος. Σήμερα, με τη νέα τεχνική της Ωτοπλαστικής χωρίς Τομή ο χειρουργός, με όπλο του τα ειδικά μη απορροφήσιμα ράμματα και μία ειδικά σχεδιασμένη βελόνα, μπορεί να διορθώσει τα πεταχτά αυτιά ουσιαστικά χωρίς χειρουργείο. Με ειδικά σχεδιασμένες διαδερμικές ραφές, που τοποθετούνται μέσω απειροελάχιστων οπών με τη βελόνα στην πίσω πλευρά του πτερυγίου του αυτιού, ο γιατρός διαπλάθει το επιθυμητό σχήμα στο χόνδρο του αυτιού και συγχρόνως το ωθεί προς τα πίσω, δηλαδή προς τη φυσιολογική του θέση κοντά στο κρανίο. Πρόκειται για μία τεχνική με υψηλά ποσοστά επιτυχίας και με πολύ μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, αρκεί να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο και έμπειρο στην εν λόγω μέθοδο χειρουργό. Η ευλαβική τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών, όπως η αποφυγή τραυματισμού ή η απαγόρευση εφαρμογής νερού στην περιοχή, είναι πολύ σημαντική, όπως άλλωστε και σε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη χειρουργική επέμβαση.

Συμπληρώστε τη φόρμα και αποκτήστε τη θεράπεία Ωτοπλαστικής χωρίς τομή σε προνομιακή τιμή από την Δρ. Αργυρώ Κυπραίου

  Αποδέχομαι τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

  * Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική για την αποστολή της φόρμας.

  prin meta otoplast 1
  prin meta otoplast 2
  prin meta otoplast 1a
  prin meta otoplast 2a

  Ωτοπλαστική χωρίς ΤομήΔρ. Αργυρώ Κυπραίου

  Χειρουργός ΩΡΛ & Πλαστικής Προσώπου
  Diplomat of International Board for Certification Πλαστικής & Επανορθωτικής Προσώπου
  Διευθύντρια Τμήματος Λειτουργικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός | Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ – Όμιλος ΥΓΕΙΑ

  Η δρ. Κυπραίου εξειδικεύεται στην πρωτοπαθή και επανορθωτική ρινοπλαστική. Η μοντέρνα διαφραγματορινοπλαστική είναι ο κύριος χειρουργικός  στόχος

  Αναφορικά με τη ρινοπλαστική πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό η μύτη να εξατομικεύεται, ώστε να ταιριάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή αλλά και στην προσωπικότητά του.

  Μεγάλη σημασία έχει η σχέση και η επικοινωνία της ιατρού με τον ασθενή ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία και ερωτηματικά. Οι απαιτήσεις του κάθε περιστατικού οφείλουν να συζητηθούν λεπτομερώς καθώς και οι διορθώσεις που θα γίνουν.

  Έχει στο ενεργητικό της περί τα 6000 περιστατικά στο ευρύτερο φάσμα της ρινοχειρουργικής με εξειδικευμένες επεμβάσεις ρινικού διαφράγματος, ρινικών πολυπόδων και περίπλοκες περιπτώσεις επανορθωτικής ρινοπλαστικής στις οποίες εφαρμόζει όλες τις νέες τεχνικές που έχουν ανακοινωθεί διεθνώς.

  Η δρ. Κυπραίου είναι η πρώτη διπλωματούχος στην Ελλάδα του International Board for Certification Πλαστικής & Επανορθωτικής Προσώπου.

  Συμμετέχει σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέματα κυρίως νέες τεχνικές  ρινοπλαστικής  και εξελίξεις στη χειρουργική ρινικού διαφράγματος. Έχει ανακοινώσεις και επιστημονικές εργασίες που αφορούν εξειδικευμένα θέματα ρινοπλαστικής και αντιμετώπισης μετεγχειρητικών επιπλοκών.