Ερωτήσεις

ρινοπλαστική - ερωτήσεις

Είναι μια κοσμητική επέμβαση στη μύτη η οποία εκτελείται από εξειδικευμένους χειρούργους ώστε να βελτιώσει το σχήμα της μύτης.
Οι περισσότεροι ασθενείς ξαφνιάζονται ευχάριστα γιατί δεν νιώθουν καθόλου πόνο μετεγχειρητικά.  Μια ελαφρά δυσφορία μπορεί να παρουσιαστεί η οποία περνά με απλά παυσίπονα.
Εάν είναι απαραίτητο θα μπει ελαφρός πωματισμός με λεπτές βαζελινούχες γάζες  για μόνο ένα βράδι.
Γενική αναισθησία χρειάζεται για τις περισσότερες ρινοπλαστικές.  Ο ασθενής είναι άνετος και παρακολουθείται με μόνιτορ για απόλυτη ασφάλεια.  Μικροδιορθώσεις γίνονται με μέθη ή τοπική αναισθησία.
Το πρώτο βράδι παραμένει ο ασθενής στο νοσοκομείο.  Την επόμενη μέρα οι γάζες αφαιρούνται και παίρνει εξιτήριο και αναπνέει κανονικά.  Ο νάρθηκας στη μύτη παραμένει για 1 εβδομάδα. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους ή τις κοινωνικές δραστηριότητες τους σε 10 – 12 ημέρες.  Λεπτές αλλαγές και βελτιώσεις στην εικόνα της μύτης συνεχίζονται για 8 – 12 μήνες.
Οι παλαιές τεχνικές είναι ξεπερασμένες.  Η εξαφάνιση της ράχης της μύτης, η υπερβολικά ανασηκωμένη κορυφή, τραβούν την προσοχή, σε ένα πραγματικό άσχημο θέαμα. Το ιδανικό αποτέλεσμα μιας πετυχημένης ρινοπλαστικής είναι να διορθωθούν τα αισθητικά προβλήματα ώστε η μύτη να τοποθετείται στο πρόσωπο σε μια φυσική, μη χειρουργική εικόνα, που ομορφαίνει συνολικά το πρόσωπο δίνοντας ένα ανάλαφρο και αριστοκρατικό προφίλ.
Η επιτυχία της επέμβασης ξεκινά από τη διόρθωση του ρινικού διαφράγματος, τη σμίκρυνση των ρινικών κογχών, τον καθαρισμό των ιγμορείων. Το διάφραγμα είναι το στήριγμα της μύτης και ιδιαίτερα της κορυφής και πρέπει να διατηρείται ακέραιο στο μεγαλύτερο τμήμα του με νέες και εξειδικευμένες τεχνικές. Η μύτη οφείλει όχι μόνο να είναι όμορφη αλλά και να αναπνέει ελεύθερα.